Over Ons

Welkom op de vernieuwde website van Sint Sebastiaan Wuustwezel vzw.

Zoals je hebt kunnen lezen in de openingszin, is niet alleen onze website maar ook onze juridische vorm veranderd van een feitelijke vereniging naar een vzw.

In onze club kan je al de takken van het boogschieten beoefenen zoals 18 en 25 meter indoor, fita en field. In deze laatste dicipline is onze club een echte uitblinker.

Field of ook wel veldschieten genaamd , wordt over één of twee dagen gehouden, elke dag worden er 24 doelen geschoten over zowel bekende als onbekende afstanden. Deze afstanden liggen tussen 10 en 60 meter. Deze discipline van het handboogschieten kan je nationaal en internationaal beoefenen. Als club organiseren wij ook twee internationale wedstrijden : 5 Nations Tornooi en de Pro Archery, deze worden allebei georganiseerd op het terrein van het “Fort van Lier”. Op het 5 Nations tornooi verwelkomen we elk jaar ongeveer een 230 boogschutters vanuit verschillende landen, De Pro Archery is dan weer een tornooi op uitnodiging, waar dan ook Top schutters uit alle landen aan deelnemen , zoals USA, Zuid Afrika, Duitsland, Engeland, Frankrijk en niet te vergeten België natuurlijk. Deze wedstrijd is dan ook live op internet te volgen.

Voor de handboogschutters die graag 25 meter schieten , die kunnen bij ons ook terecht in de westerbond. De regio westerbond bestaat uit de gemeenten Wuustwezel, Loenhout, Rijkevorsel, Westmalle en Beerse. Deze clubs organiseren elk om de beurt hun schietingen.

Het motto BOOGSCHIETEN TOFFE SPORT kunnen wij enkel maar beamen.

Neem gerust een kijkje verder op onze website,

 

Sportieve Groet,

Sint Sebastiaan Wuustwezel vzw.