Onze Club

Op zaterdag 15 oktober 2016 zijn we voor de tweede maal allemaal samen gekomen voor een club event. Dit event werd gehouden bij Erik De Volder. Hij had samen met Patrick allemaal authentieke spelletjes bedacht. Toen iedereen aangekomen is zijn we in drie ploegen onder verdeeld. Ploeg 1 bestond uit: Luc, Yves, Herlinda en mezelf Geert. Ploeg 2 bestond uit: Jefke, Gert, Jose en Wout. Als laatste ploeg 3 bestond uit: Francis, Els, Trisha en Patrick. Als scheidsrechter werd Erik aangeduid. 

Als eerste werd het “nagel kloppen” gehouden. Hier moest elk lid om te beurt 5 nagels in een houten balk te slaan. Patrick speelde hier echter vals, hij had eerst de nageltjes voor geboord. Nadat iedereen opmerkelijk gefaald had kwam Patrick al lachend zeggen dat dit niet mee telden in de eindstand. 

Ons tweede spel was “hamer gooien” naar een houten stokje op een meter of 5. Het was niet voldoende de hamer bij de steel te nemen. Je moest de hamer bij het ijzer pakken en onderhands gooien. Het leek allemaal makkelijker dan het is, Erik kwam dan ook met een extra moeilijkheid op de proppen: je kon enkel een punt scoren als het ijzer van de hamer het stokje raakte. Hier won met verven ploeg 3.

Als derde spel hadden ze het “ringen laten vallen over stokje” bedacht.  De bedoeling was dat je een houten ring op navelhoogte liet vallen over een houten stokje. Wie dat de meeste ringen kon laten vallen won deze proef. Dit leek allemaal heel gemakkelijk tot dat we het zelf moeste doen. Ploeg drie kwam hier weer met verven uit. 

Als vierde en voorlaatste spel werd “sjoelbak” gehouden. Hier kreeg ieder 8 schijfjes en moest zoals het hoort de hoogste score schuiven. Hier kwam na een spannende strijd tussen Francis en Els (natuurlijk weer uit dezelfde ploeg) Francis als beste uit. Dit resulteerde dan dat ploeg drie weeral won. De tussentijdse uitslag was ploeg 3 staat aan de leiding gevolgd met ploeg 1 op de hielen. 

Laatste en leukste spel was “ringwerpen naar doos”. Dit hield in dat men dezelfde ringetjes uit proef 3 moest gooien naar drie verschillende dozen. Elke doos heeft een aparte grootte en deze stonden op ongeveer 5 meter van de werplijn. De ringetjes vlogen alle kanten uit buiten de doos waar ze moesten invallen. Hier kwamen Jefke en Francis als beste uit, ze hebben voor een winnaar aan te duiden bijna 3 kamps moeten gooien. 

De avond werd afgesloten met een kaastafel, frans brood en charcuterie. Achteraf was er door Jefke ook nog een heerlijk gebakje voorzien. Het was een geslaagde avond dat zeker voor herhaling vatbaar is, met deze wil ik iedereen bedanken voor de fijne tijd, met speciale dank naar Erik, Patrick en Gert voor alles te organiseren. 

  

-  Geert De Volder